Cursus Bevrijden uit liften

Het handmatig verplaatsen (tornen) van een liftcabine, zonder de juiste kennis, kan de veiligheid van liftgebruikers in uw gebouw ernstig in gevaar brengen.

De cursus Bevrijden van liftpassagiers is belangrijk voor organisaties die liften hebben in hun panden. Vaak worden liften op een verkeerde wijze behandeld wanneer liftpassagiers moeten worden bevrijd. Hierdoor kunnen grote schades ontstaan. Bovendien is het belangrijk irritaties en paniekreacties van de in de lift opgesloten passagiers te voorkomen.

Deze cursus ondersteunt het veiliger gebruik van liften en zorgt ervoor dat het bevrijden van de in liften opgesloten passagiers snel, veilig en verantwoord wordt uitgevoerd.

Waarom een cursus Bevrijden uit liften?

Als beheerder van liften vindt u het belangrijk dat u alles doet wat mogelijk is schades te voorkomen dan wel de gevolgen van schades te beperken. Als werknemer wilt u bewust in liften opgesloten passagiers zo veilig mogelijk bevrijden en schades vermijden. Deze cursus behandelt de verschillende typen liften en bijbehorende werkmethoden om liftpassagiers op een goede en veilige manier zonder schade uit een lift te halen.

Bent u in staat verantwoord te tornen? Na het volgen van deze cursus wel.

Hoe werkt een cursus Bevrijden uit liften bij bevrijdenuitliftendirect?

De complete cursus Bevrijden uit liften bestaat uit 2 delen; een online theoriegedeelte en een halfdaagse praktijksessie.

Theorie Bevrijden uit liften via internet

De cursisten volgen de theorie via internet door middel van e-learning. Op een leuke interactieve en uiterst effectieve manier doorlopen zij daarmee de stof waar en wanneer het hen, of u als werkgever, het beste uitkomt. De gemiddelde studietijd is ca. 1 uur. De theorie wordt afgesloten met een online theorie-examen. Iedereen die geslaagd is voor dit online theorie-examen krijgt toegang tot een digitaal Bewijs van deelname. Dit bewijs is het toelatingsbewijs voor de praktijksessie.

Praktijksessie Bevrijden uit liften

Nadat u het online theorie-examen succesvol heeft afgerond, kunt u deelnemen aan de praktijksessie. Deze praktijksessie wordt verzorgd door TÜV Nederland B.V. In de praktijkruimte leert u onder deskundige begeleiding van de ervaren TÜV-trainers uw theoretische kennis om te zetten in praktijk door zelf liften te verplaatsen, liftdeuren te ontgrendelen en passagiers veilig te bevrijden.

Meer informatie over de inhoud van de praktijksessie vindt u terug op de informatiepagina van de cursus.