FAQ

  Algemene vragen

  • Voor wie is de training Bevrijden uit liften bedoeld?

   De training Bevrijden uit liften is bedoeld voor iedereen die tijdens hun dagelijkse werkzaamheden in liften opgesloten personen moeten kunnen bevrijden zoals huismeesters, opzichters, toezichthouders, filiaalhouders, beveiligingsmedewerkers, bewakingsmedewerkers, bedrijfshulpverleners bij Verenigingen van Eigenaren, Woningcorporaties, Brandweerkorpsen en Technische diensten van zorginstellingen, bedrijven en winkels.

  • Wat is het eindresultaat van de training Bevrijden uit liften?

   Na het volgen van de online training Bevrijden uit liften weet u de verschillende typen liften te herkennen, het probleem te analyseren en de juiste stappen te nemen om liftpassagiers op een goede en veilige manier zonder schade uit een lift te bevrijden. Indien u geslaagd bent voor het online theorie examen, actief heeft deelgenomen aan de praktijksessie en de instructeur u competent heeft verklaard, ontvangt u het certificaat Bevrijden uit liften.

  • Wat houdt Bevrijden uit liften in?

   De online training bestaat uit een (1) interactieve module waarin de onderwerpen introductie, liften, tornvoorschrift, opsluiting, communicatie, bevrijdingshandelingen, praktijksituatie en een bibliotheek met de verschillende tornvoorschriften aan de orde komen. Vervolgens oefent u met behulp van de oefentoetsen en maakt u het online theorie examen. In een gemiddelde studietijd van 3 uur leert u alles wat u moet weten over Bevrijden uit liften. De cursus sluit u af met een praktijksessie van 3 uur. Indien u bent geslaagd, ontvangt u het certificaat Bevrijden uit liften. Dit certificaat is 2 jaar geldig

  • Hoe kan ik het Bevrijden uit liften certificaat halen?

   Om in het bezit te komen van het certificaat Bevrijden uit liften is het behalen van het online theorie examen en het volgen van de praktijksessie een vereiste. Door de online training te volgen, bereidt u zich goed op de praktijksessie voor. De online training is 24 uur per dag beschikbaar en bestaat uit een (1) interactieve module waarin de onderwerpen introductie, liften, tornvoorschrift, opsluiting, communicatie, bevrijdingshandelingen, praktijksituatie en een bibliotheek met de verschillende tornvoorschriften aan de orde komen, een onbeperkt aantal oefentoetsen en 2 pogingen voor het online theorie examen. In een gemiddelde studietijd van 3 uur leert u alles wat u moet weten over Bevrijden uit liften. De online training sluit u af met het online theorie examen. Indien u voor dit examen geslaagd bent, krijgt u in uw e- learning gedeelte toegang tot het Bewijs van Deelname. Dit bewijs is uw toegangsbewijs voor de praktijksessie. Dit bewijs print u en neemt u mee naar de praktijksessie. Indien u door de instructeur competent wordt bevonden, bent u geslaagd. Indien u bent geslaagd, ontvangt u het certificaat Bevrijden uit liften. Dit certificaat is 2 jaar geldig.

  • Wordt het Bevrijden uit liften landelijk geregistreerd?

   Voor Bevrijden uit liften bestaat geen landelijk register. Uw certificaat staat wel bij PlusPort geregistreerd, inclusief de verloopdatum van het certificaat.

  • Wie bewaakt de Bevrijden uit liften norm?

   De kwaliteit van de training wordt bewaakt door KONE en Tüv Nederland.

  • Welke type training moet ik doen?

   Bevrijden uit liften Compleet: Voor iedereen die tijdens hun dagelijkse werkzaamheden in liften opgesloten personen moeten kunnen bevrijden. Bevrijden uit liften e-learning only: Voor iedereen die behoefte heeft aan het opdoen van kennis over Bevrijden uit liften, maar geen certificaat nodig heeft dan wel hun kennis over Bevrijden uit liften willen opfrissen.

   Bevrijden uit liften Incompany : Voor werkgevers die medewerkers met eigen liften willen opleiden. De opzet en inhoud van de cursus is gelijk aan de open inschrijving. Het enige verschil is dat de praktijksessie bij u op locatie wordt verzorgd.

  • Hoe is de cursus Bevrijden uit liften ontstaan?

   De cursus Bevrijden uit liften is ontstaan op verzoek van KONE. KONE is een van ’s werelds grootste producent van liften en is in Nederland marktleider voor liften en roltrappen. Samen met inhouds- en ervaringsdeskundigen is de inhoud van de online training tot stand gekomen.

  Vragen over de cursus

  • Welke Bevrijden uit liften trainingen kan ik volgen?

   Bij Bevrijdenuitliftendirect kunt u kiezen uit: Bevrijden uit liften Compleet of E-learning only. Een cursus Bevrijden uit liften Compleet is bedoeld voor iedereen die in hun werk te maken kan krijgen met in liften opgesloten passagiers. De e- learning only kan alleen gevolgd worden in combinatie met een incompany praktijksessie.

  • Wat houdt de training Bevrijden uit liften in?

   De online training bestaat uit een (1) interactieve module waarin de onderwerpen introductie, liften, tornvoorschrift, opsluiting, communicatie, bevrijdingshandelingen, praktijksituatie en een bibliotheek met de verschillende tornvoorschriften aan de orde komen. Vervolgens oefent u met behulp van de oefentoetsen en maakt u het online theorie-examen. In een gemiddelde studietijd van 3 uur leert u alles wat u moet weten over Bevrijden uit liften. De cursus sluit u af met een praktijksessie van 3 uur. Indien u bent geslaagd, ontvangt u het certificaat Bevrijden uit liften. Dit certificaat is 2 jaar geldig.

  • In welke talen is de Bevrijden uit liften training beschikbaar?

   De cursus is in het Nederlands beschikbaar.

  • Waar kan ik de Bevrijden uit liften training volgen?

   Een cursus Bevrijden uit liften volgt u online. Overal waar u verbinding heeft met het internet kunt u de cursus opstarten. Indien u heeft gekozen voor de cursus Bevrijden uit liften compleet, volgt na de cursus een praktijksessie. De praktijksessie vindt plaats in de KONE Academy te Den Haag of bij TÜV Nederland in Best dan wel – indien sprake is van een Incompany- op locatie van uw werkgever.

  • Hoe lang duurt de Bevrijden uit liften training?

   De gemiddelde online studietijd is 1 uur. De praktijksessie duurt 3 uur.

  • Krijg ik een boek bij de Bevrijden uit liften training?

   Onderdeel van de online training is een naslagwerk. Dit naslagwerk kunt u, voordat u het online theorie examen heeft gedaan, printen. In het digitale naslagwerk wordt de lesstof kort behandeld. De online training is uitgebreider en niet in haar totaliteit te printen. We attenderen u er op dat het leren uit alleen het digitale naslagwerk minder effectief is, dan het volgen van de online training. Wilt u meer informatie over het naslagwerk neem dan contact op met de vriendelijke Customer Support op 070-3229090.

  • Wat kost een training Bevrijden uit liften?

   De juiste prijs vindt u op de homepage en op de pagina Prijzen.

  • Waarom zou ik voor een online Bevrijden uit liften training kiezen?

   De online training heeft vele voordelen. De kosten zijn lager dan de traditionele klassikale trainingen en u bent geen reistijd en reiskosten kwijt. Daarnaast is de online training flexibel, u kunt leren waar en wanneer u maar wilt zolang u maar een internetverbinding tot uw beschikking heeft. Verder bepaalt u zelf het leertempo. Al met al bespaart u met een online training kosten en tijd. Met de online training leert u op een leuke interactieve manier.

  • Wat is het verschil tussen een online en klassikale Bevrijden uit liften training?

   De online training geeft u meer flexibiliteit, betere educatie en lagere kosten. Bij een online training bepaalt u zelf waar en wanneer u de lesstof wilt leren. De online training rekent af met kosten voor leraren, leslokalen en reiskosten. Mede door de flexibiliteit van de interactieve leermodules van onze online training is het aantal geslaagde cursisten enorm hoog bij ons. Al deze voordelen zorgen dat u minder kosten heeft en toch de beste training kunt volgen.

  • Kan Bevrijden uit liften incompany worden aangeboden?

   Vanaf 1 persoon is het mogelijk een Bevrijden uit liften cursus op uw locatie te organiseren. Het trainingspakket bestaat uit de lesstof (onze online training) en de praktijksessie op uw locatie. Het voordeel van een Bevrijden uit liften cursus op uw locatie is dat uw medewerkers niet hoeven te reizen.  Interesse? Bezoek de incompany pagina of neem contact op met onze Customer Support 070 3229090 of customersupport@plusport.com. Wij sturen u graag een offerte.

  Vragen over het examen

  • Waar kan ik de praktijksessie Bevrijden uit liften volgen?

   De praktijksessie wordt in het Nederlands gegeven.

  • Hoe lang duurt de praktijksessie Bevrijden uit liften?

   De praktijksessie Bevrijden uit liften duurt 3 uur. U heeft keuze uit een ochtendsessie van 09:00- 12:00 uur of een middagsessie van 13:30- 16:30 uur.

  • Wat leert men tijdens de praktijksessie Bevrijden uit liften?

   Na het volgen van de online training Bevrijden uit liften weet u de verschillende typen liften te herkennen, het probleem te analyseren en de juiste stappen te nemen om liftpassagiers op een goede en veilige manier zonder schade uit een lift te bevrijden.

  • Wat is de beste voorbereiding voor de praktijksessie Bevrijden uit liften?

   De beste voorbereiding voor de praktijksessie Bevrijden uit liften is het zorgvuldig volgen van de online training en oefentoetsen te maken. Nadat u genoeg oefentoetsen heeft gemaakt, maakt u het online theorie examen. U dient voor dit examen te slagen om deel te kunnen nemen aan de praktijksessie. Zodra u geslaagd bent, krijgt u in uw e- learning toegang tot het Bewijs van deelname. Dit bewijs is uw toegangsbewijs voor de praktijksessie.

  • Wanneer kan ik een praktijksessie Bevrijden uit liften volgen?

   De kalender vindt u op de pagina praktijkkalender. De starttijd van uw praktijksessie staat vermeld in de schriftelijke bevestiging die u van ons ontvangt of al heeft ontvangen. U dient minimaal 15 minuten eerder aanwezig te zijn.

  • Kan ik mij aanmelden voor een praktijksessie Bevrijden uit liften op korte termijn?

   Alle beschikbare data zijn snel te vinden door op de homepage te klikken op ''inschrijven''. U krijgt dan direct een lijst met beschikbare data. U kunt zich tot 25 uur voor een praktijksessie inschrijven als er nog plek is. Is er nog plek en vindt uw praktijksessie binnen twee weken plaats? Dan is het noodzakelijk dat u met i-Deal, PayPal of Creditcard betaalt zodat wij de aanmelding direct kunnen verwerken. Vindt u geen geschikte datum? Neem dan contact op met onze Customer Support 070 3229090. Zij kunnen direct nagaan of ergens toch nog een plek over is. Bij Bevrijdenuitliftendirect zijn geen extra kosten verbonden aan deze service.

  • Welke voorschriften gelden voor het Bevrijden uit liften examen?

   U dient een geldig legitimatiebewijs (paspoort, rijbewijs of identiteitskaart) EN uw Bewijs van deelname bij u te hebben. Verder dient u minimaal 15 minuten voor de start van de praktijkdag aanwezig te zijn. Bij bevestiging van uw praktijksessie ontvangt u de actuele praktijkdag voorwaarden. Het is belangrijk dat u deze voorwaarden voordat u naar de praktijksessie gaat zorgvuldig leest! Belangrijk: als u geen identiteitsbewijs bij u heeft, wordt u niet tot de praktijkdag toegelaten.

  • Wat is het adres van de praktijklocatie Bevrijden uit liften?

   In de bevestiging die u per e-mail ontvangt, staat het adres van de praktijklocatie. De praktijklocaties zijn in Den Haag en Best.

  • Wanneer hoor ik of ik geslaagd ben?

   Aan het einde van de praktijksessie wordt bekend gemaakt of u voor wat betreft de praktijk competent bevonden bent.  U bent geslaagd voor de opleiding Bevrijden uit liften als u voor het online theorie examen bent geslaagd, op de praktijkdag 100% aanwezig bent geweest, actief hebt deelgenomen aan de praktijkoefeningen en de trainer u competent heeft verklaard. Na de praktijkdag ontvangt u nog een e-mail met de definitieve uitslag.

  Vragen over de inschrijving

  • Wie is bevrijdenuitliftendirect?

   Bevrijdenuitliftendirect is een label van PlusPort B.V. Onderstaand vindt u alle gegevens: PlusPort B.V.

   PlusPort B.V.
   Gevers Deynootweg 61
   2586 BJ 's-Gravenhage
   T: +31(0)703229090
   E: customersupport@plusport.com
   W: www.plusport.com
   IBAN nummer NL51RABO0145077284
   BIC/SWIFT code RABONL2U
   KvK 's-Gravenhage 27173407
   BTW nummer NL812855188B01

  • Zijn de vermelde Bevrijden uit liften prijzen inclusief of exclusief btw?

   Vermelde prijzen zijn altijd excl. BTW.

  • Hoe kan ik betalen?

   U kunt betalen met i-Deal, PayPal of creditcard. Dit gaat erg gemakkelijk en snel. Nadat uw betaling ontvangen is, ontvangt u altijd nog een officiële factuur.  Voor inschrijvingen voor een examen of praktijkdag dat binnen 14 dagen moet plaatsvinden, dient u altijd te betalen met i-Deal, PayPal of creditcard, zodat wij uw inschrijving per omgaande kunnen goedkeuren en uw plek voor het examen of praktijkdag verzekerd is. Wilt u toch liever pas na ontvangst van een factuur betalen? Dat is geen probleem. U ontvangt de factuur binnen een week thuis. U kunt dan het openstaande bedrag overboeken. Aan deze betaalwijze zijn administratiekosten verbonden. Als u kiest u voor de digitale betalingsmogelijkheden verloopt het verwerkingsproces sneller waardoor u sneller met uw cursus kunt beginnen.

  • Wat gebeurt er met mijn inschrijving?

   Inschrijven gaat gemakkelijk en snel. Tijdens werkdagen verwerken wij direct uw inschrijving. U krijgt een mail met de inloggegevens voor de online training en -indien sprake is van een cursuspakket inclusief een onafhankelijk schriftelijk examen, praktijkdag of praktijksessie-  een e-mail met de bevestiging hiervan. Vervolgens ontvangt u nog een officiële factuur. Heeft u nog vragen over de inschrijving? Neem dan contact op met onze vriendelijke Customer Support 070 3229090.

  Vragen over annuleren

  • Kan ik mijn plaats voor de praktijksessie ruilen met iemand anders?

   Ja, dat kan. U kunt een collega voor u in de plaats laten gaan door een email te sturen naar customersupport@plusport.com onder vermelding van de volledige naam, geboortedatum, geboorteplaats en e-mailadres van uw collega. Als u geen plaatsvervanger kunt sturen, dan kunt u uw datum verplaatsen: tot en met 11 werkdagen voor de praktijkdag geen kosten, van 10 tot en met 6 werkdagen voor de praktijkdag € 37,50; van 6- 1 werkdagen voor de praktijkdag € 55,00, binnen 1 werkdag voor de praktijkdag kan niet meer verplaatst worden. Een verplaatsing of annulering dient u altijd schriftelijk te doen door een e-mail te sturen naar customersupport@plusport.com. De volgende annuleringsregeling is van toepassing: Tot en met 11 werkdagen voor de praktijkdag geen kosten, van 11 tot en met 6 werkdagen voor de praktijkdag  50%, 6 werkdagen of korter voor de praktijkdag 100% . Maar nogmaals; ruilen met een collega mag.

  • Ik kan niet naar de praktijksessie Bevrijden uit liften. Hoe nu verder?

   U kunt een collega voor u in de plaats laten gaan door een email te sturen naar customersupport@plusport.com onder vermelding van de volledige naam, geboortedatum, geboorteplaats en e-mailadres van uw collega. Als u geen plaatsvervanger kunt sturen, dan kunt u uw datum verplaatsen: tot en met 11 werkdagen voor de praktijkdag geen kosten, van 10 tot en met 6 werkdagen voor de praktijkdag € 37,50; van 5- 1 werkdagen voor de praktijkdag € 55,00 binnen 1 werkdag voor de praktijkdag kan niet meer verplaatst worden. Als u geen plaatsvervanger heeft en niet kunt verplaatsen dan geldt de annuleringsregeling: Tot en met 11 werkdagen voor de praktijkdag geen kosten, van 10 tot en met 6 werkdagen voor de praktijkdag 50%, 5 werkdagen of korter voor de praktijkdag 100%. Maar nogmaals; ruilen met een collega mag. Een verplaatsing of annulering dient u altijd schriftelijk te doen door een e-mail te sturen naar customersupport@plusport.com.

  • Ik ben genoodzaakt mijn cursus Bevrijden uit liften te annuleren. Hoe nu verder?

   In plaats van annuleren, kunt u de datum van uw praktijksessie ook verschuiven. Zie hiervoor de verschuivingsregeling. Wij hanteren de volgende annuleringsregeling voor de praktijksessie:
   • Tot en met 11 werkdagen voor aanvang van de praktijksessie : geen kosten • 10 tot en met 6 werkdagen voor de praktijksessie: 50% kosten • 5 werkdagen of korter voor de praktijksessie: 100% kosten Ruilen met een collega mag alleen als uw collega in het bezit is van een eigen Bewijs van deelname. Geen kosten voor de praktijksessie in geval van overlijden (persoonlijk of 1e lijn), ziekenhuisopname (persoonlijk of 1e lijn), ziekmelding indien PlusPort binnen 7 dagen na de annulering het overlijdensbericht, verklaring van ziekenhuisopname c.q. doktersverklaring ontvangt. Wij hanteren de volgende annuleringsregeling voor de online cursus: • Binnen 10 werkdagen na aankoop ongebruikt retour: geen kosten • 10 werkdagen of later na aankoop retour ongeacht wel of niet gestart: 100% kosten. U dient altijd schriftelijk te annuleren. Stuur een e-mail aan customersupport@plusport.com.